Băile principale sau băile de lux includ cel puţin un vas de toaletă, un bideu, două chiuvete, o cabină de duş sau o vană, jacuzzi şi saună. Acestea pot include obiecte de granit sau marmură naturală. Dacă acestea nu vă sunt pe plac, puteţi opta pentru combinaţii de gresie, faianţă şi sticlă, marmură sau metal.
Când vine vorba despre amenajarea băii se pune o serie de probleme ce ţin de dimensiunile spaţiului şi de preferinţele proprietarului în ceea ce priveşte cromatica şi stilul.
În cazul băilor de dimensiuni mai reduse, se recomandă evitarea culorilor vii, deoarece pot avea efecte copleşitoare. E de preferat să alegem o iluminare puternică şi oglinzi mai mari în cazul băilor mai mici, acestea creând o imagine mult mai aerisită. În cazul în care baia voastră este una de dimensiuni mici, e indicat să renunţaţi la accesorii inutile. Totuşi, pentru a evita monotonia, puteţi alege accesoriile indispensabile cu modele de un design neconvenţional: suport pentru hârtia igienică şi cel pentru prosoape.
Se ştie că o baie spaţioasă este echivalentul unei băi luminoase. Puteţi opta pentru un lavoar sprijinit pe un dulăpior de baie în care să păstraţi diferite obiecte utile pentru o baie: rezerve de şampon, săpun, creme de faţă sau de corp. Un lucru extreme de important ce nu trebuie trecut cu vederea este faptul că faianţa şi gresia deschise la culoare pierd la capitolul curăţenie, murdăria fiind mult mai vizibilă, însă ajută în ceea ce priveşte luminozitatea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu