Nu e nevoie de rame scumpe, de picturi celebre sau de un număr impresionant de lucrări, e de ajuns să alegeţi locul şi modul potrivit de a le pune în valoare şi de a transforma un perete gol într-un punct de atracţie.
Întotdeauna să plasaţi tablourile la nivelul ochilor, acest lucru ajutându-le şi pe persoanele de înălţime medie şi mică să se bucure şi să le savureze frumuseţea. Pe lângă asta, numai bine se vor încadra în tot ce ţine de amenajări interioare: sofa, mobilier, masă şi scaune.
Alegeţi câte o temă pentru fiecare încăpere. Nu combinaţi stilurile, încercaţi să realizaţi un echilibru între ele.
Tablourile mari şi grele, cu rame impunătoare se potrivesc perfect interioarelor clasice, decorate cu mobilier din lemn masiv, însă dacă alegeţi mai mult de trei tablouri, riscaţi ca atmosfera să devină apăsătoare.
Lumina are un rol decisiv asupra felului în care va fi perceput tabloul. Încercaţi să evitaţi să plasaţi tablourile în faţa unei surse de lumină.
Înainte să decoraţi un perete cu tablouri, trebuie să vă asiguraţi că este drept şi că nu are denivelări.
Orice încăpere lipsită tablouri este doar spaţiu anost, lipsit de strălucire şi de personalitate. Nu trebuie să vă transformaţi casa într-o galerie de artă, dar nici nu neglijaţi modul în care un tablou vă poate înfrumuseţa viaţa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu