Rezistenţa ferestrelor din lemn
Cât sunt însă de rezistente ferestrele din lemn ? Fiabilitatea lemnului , precum şi eleganţa, nobleţea şi stilul pe care le conferă încăperilor din casele noastre sunt principalele motive pentru care merită să vă îndreptaţi atenţia asupra acestei opţiuni.
În ceea ce priveşte rezistenţa acestora, un studiu britanic a dovedit că durata de viaţă este cu mult mai mare decât se presupune. Ferestrele bine tratate şi bine montate ar trebui schimbate după aproximativ 60 de ani, cele din PVC sau alte materiale neavând o viaţă mai lungă de 20 de ani, conform aceluiaşi studiu britanic.
Îngrijirea ferestrelor din lemn
O fi acesta cel mai vechi tip de tâmplărie existent pe piaţă, însă dacă e îngrijit cum se cuvine, se va păstra excelent în timp, iar contrar tâmplăriilor din alte materiale, nu e nevoie de profesionişti sau de instrumente sofisticate pentru a le curăţa:
- praful poate fi înlăturat cu o cârpă înmuiată în apă şi săpun, sau spray special;
- urmele de degete de pe suprafaţa tâmplăriei se curăţă cu bucăţi de cartof crud;
- suprafaţa din lemn de lustruieşte folosind bumbac uscat;
- pentru ca geamul să se deschidă fără probleme, în timp puteţi folosi vaselină la ungerea balamalelor;
Decolorarea cauzată de intemperii nu sunt ireversibile, pentru ferestrele mai vechi găsindu-se în zilele noastre vopsele pe bază de apă. Acestea nu poluează mediul şi vă ajută să transformaţi ramele vechi, inestetice în rame noi şi frumoase pentru o perioadă lungă de timp.
Sursa de căldură
Tâmplăria din lemn e cea mai sigură sursă de căldură. Aceasta economiseşte până la 60%, reuşind să împiedice risipirea căldurii. Un aspect deosebit de important este calitatea ramelor, a sticlei şi montarea lor, deoarece joacă un rol foarte însemnat în împiedicarea pierderii de energie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu